parallax background

O klubu


Mi smo zajednica poduzetnika koja želi aktivno poduprijeti inicijative i projekte u kulturi, doprinijeti njihovoj većoj vidljivosti u našoj lokalnoj zajednici te time stvarati bolje okruženje i veću kvalitetu života, satkanu od vrijednosti uzajamne podrške i poštovanja, slavljenja pojedinačnih iskoraka, uspjeha, svega kreativnog, pametnog i dobrog što je skriveno ili nedovoljno vidljivo.

Naš je dugoročni cilj trajno promicati vrijednost filantropskog ulaganja u projekte u kulturi, stvoriti čvrstu platformu za razvoj obostrano korisnog partnerstva između poslovnog i kulturnog sektora.

Smatramo da je filantropija u Hrvatskoj nedovoljno razvijena. Želimo u zajednici razviti svijest o tome da je ulaganje u kulturu itekako pozitivno, da kultura pokreće poželjne društvene promjene i i unapređuje ostale gospodarske sektore.

Vjerujemo u kulturu kao društvenu djelatnost, ali i kulturu poštovanja, povjerenja i partnerstva. Vjerujemo u poslovnu kulturu i kulturu življenja. Smatramo da čak i malim pomacima na tim poljima možemo puno toga promijeniti, mislimo da smo to već i pokazali financiranjem nekoliko, u našem gradu već jako vidljivih i zapaženih projekata. Volimo svoj grad i vjerujemo da ćemo suradnjom između poslovnog i kulturnog sektora izgraditi bolju budućnost Rijeke i regije.

Težimo potaknuti i promjene u društvenoj svijesti, sve s vizijom stvaranja boljeg okruženja, kako za rad tako i za život.


Iako se naizgled čini da su poduzetništvo i kultura potpuno različiti sektori, to nije tako, Zajednička im je inovativnost, proaktivnost, pomicanje granica mogućeg, kreativnost. Udruženim snagama imamo golem potencijal učiniti Rijeku doživotnom prijestolnicom kulture dobrog i kvalitetnog življenja. Cilj nam je poboljšati imidž grada prvenstveno u očima njegovih stanovnika, ali i stvoriti temelje za privlačenje nekih novih, kolaborativnih industrija.

Udruga Poslovni klub PartneRI osnovana je 28. svibnja 2018. godine s ciljem okupljanja poduzetnika iz Primorsko-goranske županije oko projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture na principima filantropije. Zamišljeno je da poslovni subjekti svojim članstvom u Udruzi doprinesu razvoju kulture financirajući između ostalog, odabrane programe Europske prijestolnice kulture, no naš je dugoročni cilj bio potaknuti filantropsko ulaganje u projekte u kulturi te stvoriti platformu za razvoj partnerskog odnosa između poslovnog i kulturnog sektora.

Naglasak je na projektima vidljivima u zajednici - projektima povezanim s djecom, osobama treće dobi, ekologijom, građanskim odgojem i mnogim drugima koji će unaprijediti našu zajednicu. Odabrani projekti moraju biti odobreni od našeg Programskog savjeta, te potvrđeni od strane Skupštine Udruge, Za sve predložene projekte vrijede jednaki kriteriji i procedure propisani natječajnom dokumentacijom.

Uspješnost naše udruge ovisi o aktivnoj uključenosti čitave zajednice i ovom inicijativom preuzimamo odgovornost na sebe, kao poslovnih članova zajednice, da doprinosimo razvoju grada. Poduzetnici svome gradu.

parallax background

Poslovni klub PartneRi
Delta 5/II
Rijeka 51000

OIB: 98454118392
IBAN: HR7323600001102725320
Email: info@partneri.hr