parallax background

O klubu


Mi smo zajednica poduzetnika koja želi aktivno doprinijeti razvoju kulture u našoj županiji te konkretnim akcijama u gradu i okolici stvarati nove vrijednosti, na korist svim građanima.

U prvoj fazi namjeravamo financirati odabrane programe Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, no naš je dugoročni cilj potaknuti filantropsko ulaganje u projekte u kulturi te postati platforma za razvoj obostrano korisnog partnerstva između poslovnog i kulturnog sektora.

Filantropija je u Hrvatskoj nedovoljno razvijena i to želimo promijeniti. Posebno želimo razviti svijest o tome da ulaganje u kulturu može potaknuti val pozitivnih društvenih promjena u zajednici i unaprijediti ostale gospodarske sektore.

Vjerujemo u kulturu kao društvenu djelatnost, ali i kulturu poštovanja, povjerenja i partnerstva. Vjerujemo u poslovnu kulturu i kulturu življenja. Smatramo da čak i malim pomacima u tim poljima možemo učiniti Rijeku gradom s iznimnom kvalitetom života. Volimo svoj grad i vjerujemo da suradnjom između poslovnog i kulturnog sektora možemo graditi bolju budućnost Rijeke. Orijentirani smo na opipljive promjene, ali i promjene u društvenoj svijesti, oboje s poželjnim i dugotrajnim rezultatima u zajednici. Jedno je sigurno, bez aktivnosti nema ni napretka.


Iako naizgled potpuno različiti sektori, poduzetništvu i kulturi zajednička je inovativnost, proaktivnost i pomicanje granica. Udruženih snaga imamo golem potencijal učiniti Rijeku doživotnom prijestolnicom kulture življenja. Cilj nam je poboljšati imidž grada prvenstveno u očima njegovih stanovnika, ali i stvoriti temelje za neke nove kolaborativne industrije.

Udruga Poslovni klub PartneRI osnovana je 28. svibnja 2018. godine s ciljem okupljanja poduzetnika iz Primorsko-goranske županije oko projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture na principima filantropije. Poslovni će subjekti svojim članstvom u udruzi doprinijeti razvoju kulture financirajući, između ostalog, odabrane programe Europske prijestolnice kulture, no naš je dugoročni cilj potaknuti filantropsko ulaganje u projekte u kulturi te razvijati platformu za razvoj partnerskog odnosa između poslovnog i kulturnog sektora.

Naglasak je na projektima vidljivima u zajednici - projektima povezanim s djecom, osobama treće dobi, ekologijom, građanskim odgojem i mnogim drugima koji će unaprijediti našu zajednicu. Odabrani projekti moraju biti odobreni od našeg Programskog savjeta koji se sastoji od pet članova udruge i jednog predstavnika trgovačkog društva RIJEKA 2020 bez prava glasa prilikom odabira. Za sve predložene projekte vrijede jednaki kriteriji i procedure, a projekte mogu predlagati članovi kluba, ali i nosioci projekata.

Uspješnost naše udruge ovisi o aktivnoj uključenosti čitave zajednice i ovom inicijativom preuzimamo odgovornost na sebe kao poslovnih članova zajednice da doprinosimo razvoju grada. Poduzetnici svome gradu.

parallax background

Poslovni klub PartneRi
Delta 5/II
Rijeka 51000

OIB: 98454118382
IBAN: HR7323600001102725320
Email: info@partneri.hr

RIJEKA 2020